DES DEL 1903

La nostra història

Si, fou aquest any, el 1903, que el besavi Antoni Bassa fundà el taller tipogràfic al Carrer de la Barca, 18, de Móra d’Ebre. Sota una de les cases porxades de l’època  d’aquest carrer que donava al riu, una de les zones més transitades i comercials d’aleshores,  Antoni Bassa inicià tota una aventura empresarial amb l’Imprenta Moderna Bassa.

Allí s’està fins el 1936, quan els seus fills Josep i Glòria van traslladar l’empresa a la “carretera”, que llavors es deia Avda. del 14 d’abril, 13 i avui anomenem Avda. Comarques Catalanes.

Tres anys després, aquesta nova impremta de l’Avda. 14 d’abril va ser víctima dels bombardejos del març de 1938, el taller i la vivenda dels Bassa va ser “tocada” per dues bombes i va cremar-se quasi en la seva totalitat inesperadament. La família va fer renàixer l’empresa però degut a aquest fet es va perdre tot document acreditatiu.

 

L’any 1948, any en que morí en Josep Bassa, va continuar amb el negoci en Jordà Bassa, noi de gran empenta i molt amable, intel·ligent. Amb ell la Imprenta Moderna Bassa continuà oferint articles de despatx i papereria.


Però és el 1958 que l’article de despatx i papereria es consolida. En Jordà Bassa es casa amb  l’Asunción Giralt, i aquesta  es fa càrrec progressivament de la secció papereria. També es separen fiscalment els dos negocis: papereria i impremta. En aquesta nova etapa es van incorporar productes de fotografia i perfumeria a les línees de productes que es venien a l’establiment.

L’any 1986, el fill petit d’en Jordà i l’Asunción s’incorpora al negoci. El Sergi Bassa es centra primer en la impremta i després en la papereria. Inicia una nova etapa adaptant tecnològicament la impremta, i de forma paral·lela es fa càrrec de la papereria: ampliació de l’espai d’atenció al públic, nova distribució i nous articles.

Tres anys després s’inicia un nou projecte: un taller nou a pocs metres de la papereria. És el germà gran, l’Òscar Bassa, que es fa càrrec i aposta per les noves tecnologies sense deixar a banda la tipografia. D’aquesta manera es poden oferir serveis més tècnics i industrials mentre es segueix apostant per l’art tradicional i artesà.

Però és amb la jubilació d’en Jordà Bassa el 1993 i de l’Asunción Giralt el 1995, que es decideix donar un nou gir al negoci i reanomenar les dues empreses: Bassa, La Impremta i Bassa, La Papereria. S’amplien els serveis i articles i es du a terme una gestió totalment informatitzada i innovadora.

A dia d’avui, es continua treballant per a donar un servei acurat i oferir uns articles de qualitat, originals, que satisfacin les necessitats dels nostres clients. La família Bassa, segueix endavant amb l’herència del besavi Antoni Bassa amb gran empenta i iniciativa.